Despre noi

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş este o unitate sanitară strategică cu personalitate juridică, având ca specific lucrul în regim de aşteptare 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. Ambulanţa Argeş asigură asistenţa medicală de urgenţă prespitaliceasca atât la locul solicitării, cât şi pe durata transportului pacienţilor (bolnavilor, accidentaţilor, gravidelor) către spital.

Pe lângă aceasta Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş asigură atât asistenţa medicala ambulatorie la locul solicitării precum şi transporturi nemedicalizate.
Transportul medicamentelor, produselor biologice (sânge şi organe) şi al personalului medico-sanitar se face in program continuu, asigurându-se necesarul de asistenţa medicală de urgenţă în Piteşti, iar dacă este cazul şi în afara acestuia, 24 de ore din 24.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş răspunde solicitărilor telefonice venite atât din partea populaţiei cât şi a unitaţilor medicale. Fiind principalul segment al asistenţei medicale şi transportului pentru urgenţele majore în etapa prespital, Ambulanţa Argeş este implicată şi în asistenţa medicală preventivă a marilor aglomerări umane cum ar fi activităţile sportive, culturale, social politice, greva foamei, asigurând asistenţa medicală şi transportul pentru urgenţele individuale, colective şi de masă în cazul catastrofelor.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş este unitate cu personalitate juridică din anul 1995 în baza OMS nr. 923/1995 şi HGR 174/1995.

Ziua Serviciului de Ambulanta din Romania